2024. március 29., péntek
FONTOS

Rekordmennyiségű sóra van szükség a gyulai utakon

A havazás miatt Békés megyében is csúszóssá váltak az utak, kedden 16 óráig tizenkét közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Hét helyszínen anyagi kárral járó balesetnél intézkedtek a rendőrök. Gyulán egy kerékpárral közlekedő nő esett el és sérült meg súlyosan, ő feltehetően ittas volt.

A következő felvételek már szerda délelőtt készültek. Kedd hajnal 3 órától folyamatosan dolgozik a sószóró, ez idő alatt több, mint 450 kilométert tett meg Gyulán. A főbb közlekedési útvonalakat a Közüzemi Kft munkatársai és a szerződéses vállalkozók szerda délelőttre megtisztították. A kisebb utakat lényegében ekkor kezdték el végigjárni, bár a folyamatos havazás miatt reggelre több helyen sem látszott a nyoma az éjszaka elvégzett munkának.

Bányai György üzemvezető-helyettes elmondta, januárban több munkát adott nekik a hó, mint a korábbi években bármikor. Idáig 350 tonna sót szórtak ki, egy átlagos télen körülbelül 200 tonnát használnak fel.

A Gyulai Közüzemi Kft szerdán újabb 100 tonna sót rendelt, erre várhatóan szükség is lesz, mert a következő napokban hó, havas- és ónos eső is előfordulhat.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …