2024. március 29., péntek
FONTOS

23 kórházi dolgozó alkotásait állították ki

A Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai dolgozói egyaránt bemutatkoztak alkotásaikkal a csütörtök délután megnyitott kiállításon.

A tárlaton 23 amatőr alkotó képeit, akvarelleit és fotóit tekinthették meg az érdeklődők. A felsoroltakon kívül csipkékkel, patchworktakarókkal és hímzésekkel, de költeményekkel is lehetett találkozni. Az alkotások előreláthatólag egy hónapon keresztül biztosan a Pándy Galériában maradnak.

A kiállítás ötletgazdája Bodor Anita osztályvezető főorvos, aki még tavaly vetette fel, hogy a kórházi dolgozók megmutassák alkotásaikat, ugyanis többekről tudni lehet, hogy szeretnek festeni, kézműveskedni. A Színekre hangolva kiállítást így már második alkalommal nyitották meg.

A kiállítást megnyitó Becsei László főigazgató elmondta, a tárlat által közelebb kerülhetnek egymáshoz a kórházi dolgozók, a közösségépítő programoknak pedig mindig helyük van az intézmény falai között.

A tavalyi kiállításon nyolcan hozták el képeiket, festményeiket, azóta viszont többen felbátorodtak. Az esemény jó lehetőségként szolgál arra, hogy a dolgozók a szakmai elkötelezettségük mellett a művészi látásmódjukat is megmutassák.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …