2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyorsan hajtott, halálos balesetet okozott

Öt hónapos jogosítvánnyal, barátja autójával egy kanyar után áttért a szemközti sávba egy 17 éves fiatalember Békés és Tarhos között. Összeütközött egy neki szemből érkező személygépkocsival és a vétlen autós meghalt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

A Békés és Tarhos közötti úton, 2018. augusztus 14-én 12 óra 15 perc körül összeütközött két személygépkocsi. Az egyik autó, amelyet egy akkor 17 éves fiatalember vezetett, egy kanyar után megcsúszott, majd áttért a szemközti sávba. Az ütközés után a vétlen autós a helyszínen életét vesztette. A középiskolás fiú mindössze a baleset előtt öt hónappal szerzett vezetői engedélyt. Az autót a barátja adta neki kölcsön azért, hogy amikor megérkezik vonattal Békéscsabára, érte tudjon menni a vasútállomásra és hazavigye őt Vésztőre. A fiú sietett, mert a barátja már az állomáson várt rá. Útközben egyszer a mobiltelefonjával le is fényképezte az autó kilométer óráját és a fotót elküldte a barátjának azért, hogy lássa, minél hamarabb oda akar érni hozzá. A fotó elkészítése után néhány perccel megtörtént a tragédia. A fiú a nyomozás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő véleménye szerint a baleset bekövetkezésekor a megengedett 90 km/h helyett 128-129 km/h sebességgel hajtott. Ráadásul saját bevallása szerint nem volt nagy gyakorlata a vezetésben, önállóan azon az útszakaszon korábban körülbelül mindössze tíz alkalommal járt autóval. Barátja kocsiját pedig másodjára vezette.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a vésztői fiatalember ellen közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást és az illetékes járási hivatalnál kezdeményezte a járművezetési jogosultságának szüneteltetését. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. január 28-án továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a közúti közlekedés veszélyes üzem, a járművezetés felelősséggel jár. A szabálytalanság tragédiához vezethet, emberéleteket követelhet. Ezért kérik, hogy mindenki vezessen körültekintően, tartsa be a szabályokat és ne veszélyeztesse magát, utasait és közlekedő partnereit!

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …