2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Átadták a megújult Csemeteház Bölcsődét Gyulán

Az elmúlt években több, mint 430 millió forintot fordított a város önkormányzata az oktatási-, nevelési intézmények fejlesztésére és korszerűsítésére – fejtette ki Torma Béla önkormányzati képviselő szerdán, a felújított Csemeteház Bölcsőde átadó ünnepségén.

Egy teljesen új gazdasági irányelv bevezetésére volt szükség annak érdekében, hogy pénzügyi stabilitást biztosítsanak Gyula városának. Görgényi Ernő polgármester elmondta, az önkormányzat „fegyelmezett gazdálkodása” miatt képes a város az évek óta tartó felújításokhoz, korszerűsítésekhez biztosítani a kellő önerőt. Ennek eredménye az, hogy 2018 a gyulai köznevelési rendszer legjobb éveinek egyike.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a városban folyamatosan zajlanak a fejlesztések, korszerűsítések.

Kónya István alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyula Család- és Idősbarát Önkormányzat kitüntetéssel is rendelkezik. Ezekhez szervesen kapcsolódik a megújított Csemeteház Bölcsőde épülete, valamint a városvezetés célja – az oktatási- és nevelési intézmények fejlesztése.

Az egy éven át tartó felújítás összesen 207 millió forintba került, így a kilenc csoport 120 gyermeke öt új csoportszobával, valamint helyiségenként külön fürdőszobával, saját, névvel ellátott öltözőszekrényekkel, só szobával, fejlesztőszobákkal gazdagodott. Ezen kívül a korábban belső, nyitott teret is átalakították. Az intézmény dolgozói számára pedig kilenc parkolóhelyet létesítettek.

Az eseményen megjutalmazták a bölcsőde dolgozóit is, amiért a felújítások ideje alatt türelemmel és megértéssel kezelték az akkori helyzettel járó nehézségeket.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …