2024. április 16., kedd
FONTOS

Román garázstolvajokat fogtak el Gyulán

Két román állampolgár tört be egy ház garázsába Gyulán. Egyikük le akarta verni az épületet figyelő kamerát, de közben felvétel készült róla és a városban járőröző körzeti megbízottak felismerték.

Betörtek egy ház garázsába 2019. február 3-án 4 óra 15 perc körül Gyulán. A házban lakó férfi felébredt a zajra, ki is ment, de az udvaron és az utcán sem látott senkit. A garázs ajtajáról viszont hiányzott a lakat, és az udvaron működő biztonsági kamera lencséje be volt törve. A férfi hívta a rendőrséget, a Gyulai Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja rövid időn belül megérkezett a házhoz. A tulajdonossal visszanézték a kamera felvételét, amelyen rajta volt az a férfi, aki megrongálta, megpróbálta leverni a helyéről a kamerát. Közben kiderült, hogy a garázsból hiányzik két láncfűrész.

A rendőrök a bűncselekményt megelőző órákban Gyula köztereit ellenőrizték, és a bűnmegelőzési célú, illetve a bűncselekmények felderítését segítő járőrözés során igazoltattak három román állampolgárt is. Amikor megnézték a betörés helyszínén készült felvételt, úgy látták, hogy a felvételen lévő férfi az egyik igazoltatott román állampolgár lehet. Ezt az információt megosztották a rendőrkapitányság nyomozóival, és a gyulai határrendészekkel is. A férfi ugyan időközben elhagyta az országot, de a gyors egyeztetés és az azt követő adatgyűjtés eredményeként 2019. február 7-én, amikor ismét Magyarországra jött, a rendőrök elfogták.

A gyanú szerint I. Laviniu nem egyedül követte el a bűncselekményt, P. Danut volt a társa. A rendőrök őt is elfogták, az utóbbi férfi végül önként átadta a rendőröknek a ház garázsából ellopott két láncfűrészt. A benzinmotoros gépeket a rendőrök lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak. Ugyanennek a háznak a garázsába 2017 szeptemberében is betörtek. A most elfogott I. Laviniu elismerte, hogy akkor is ő lopott onnan szintén láncfűrészeket.

A Gyulai Rendőrkapitányság mindkét román állampolgárt lopás bűntett elkövetésével gyanúsítja.

Nézze meg ezt is:

„Bolondok napja! Boldog húsvétot!”

Interneten akart vásárolni, de csalás áldozata lett egy Békés vármegyei nő április 1-jén. Rögtön tudta, …