2024. április 20., szombat
FONTOS

Beszámolót és tervezetet is készíteniük kell a közös képviselőknek

A társasházak életében elérkezett az az időszak, amikor a közös képviselők ellenőrzik, majd beszámolnak az előző év kiadásairól, az esetleges felújításokról, beruházásokról. A tulajdonosok számára tartott közgyűlésen ezeket az adatokat közlik a különböző háztartásokra lebontva. Illetve nyilvánosságra hozzák azt is, hogy kinek mekkora a fennálló tartozása. Amennyiben valamely esetben szükséges, szankcionálják az adóssággal rendelkezőt. A beszámolót május 31-ig kell elkészíteniük a közös képviselőknek.

Harmati Imre közös képviselő elmondta, a számviteli törvény meghatározása szerint szintén május 31-ig van lehetőségük a társasházak lakóinak arra, hogy megvitassák a következő év tervezetét. A közgyűlésen arról tanácskoznak, hogy 2019-ben milyen beruházásokat, javításokat eszközöljenek.

Ennek értelmében megtervezik az év költségvetését, a fizetendő közös költség esetleges módosítását is. A következő évtől várhatóan a Földhivatal számára is be kell majd nyújtani a beszámolót valamint a tervezetet, ahol ellenőrzik ezeket.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …