2024. április 17., szerda
FONTOS

Február 18-án újra a Gyulai Várszínházban lép fel a Feledi Project

Ez a felvétel 2017-ben, a Miskolci Nemzeti Színházban játszott előadás előtt, a társulat próbáján készült, a produkciót hamarosan a gyulai közönség is megnézheti.

A Gyulai Várszínház jövő héten a táncszínház szerelmeseinek is kedvez, ugyanis a nyári szezon után ismét a városba látogat a Feledi Project. A nézők az előző évben Bartók Béla nyomán a Hat tánc című produkciót láthatták. Feledi János társulata ezúttal Pilinszky János Szálkák című kötetét dolgozta fel.

Feledi János koreográfiáira jellemző az érett, egyéni stílus, mivel képes egyedi módon ötvözni a klasszikus balett és a modern, kortárs tánc mozdulatait, elemeit. Az előadás nem a verseket jeleníti meg a színpadon, hanem azok gondolat- és érzésvilágát próbálja átadni a nézőknek. A rendező azt szeretné megmutatni, hogy jelen világunkban mit is jelent Pilinszky költészete, mit üzen a költő szellemisége. A táncszínházi darab olyan kérdésekre keresi a választ, hogy hogyan illeszkedünk a világba, hol tart a személyiségünk és a lelkünk fejlődése, illetve miben vagyunk közösek Pilinszkyvel?

A produkció mindazok számára vonzó lehet, akik szeretik Pilinszky költészetét, a modern színházat és táncot. Az érdeklődők hétfőn, 19 órakor a Várszínház kamaratermében tekinthetik meg az előadást.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …