2024. március 29., péntek
FONTOS

Nagy eséllyel érkezhet jelentős befektető Békés megyébe

Egyre javuló esélyekkel bír Békés megye Nagy Mihály László szerint a gazdaság erősödése terén.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke a 3Témában kérésünkre beszélt arról, hogy láthatnak-e a térségben a külföldi befektetők olyan potenciált, melyet eddig nem fedeztek fel. A válasz egyértelmű igen volt, amit nagyrészt a javuló infrastrukturális környezetnek, az M44-es jelenleg is folyó és az M47-es tervezett fejlesztésének is betudhatunk több más tényező mellett.

A VOSZ Békés megyei elnöke azt mondta, ez a térség kevésbé feltárt területként határozható meg, van munkaerő, és egy befektető számára az is fontos lehet, hogy itt a magyarországi átlag alatt vannak a bérek. Külön előny, hogy hazánk biztonságos ország, vagyis egy itteni beruházásnak nincs külön kockázata. Nagy Mihály László ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az autóipar mellett érdemes lenne más ágazatoknak is nagyobb teret adni. Részben azért, mert ezekhez a cégekhez nehéz alvállalkozóként csatlakozni, másrészt pedig a gazdaság stabilitását erősíti, ha több lábon áll.
Azt mondta, a mezőgazdaságban, és az arra épülő feldolgozóiparban óriási lehetőségek vannak.

A vállalkozókat tömörítő szervezet megyei vezetője a műsorban arról is beszélt, hogy a béremeléseket a nagy multicégek jóval könnyebben ki tudják gazdálkodni, az egyébként is versenyhátrányban lévő hazai mikro-, kis- és középvállalkozások viszont e tekintetben egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …