2024. április 20., szombat
FONTOS

Megújult környezettel várja az érdeklődőket a 20. Gyulai Pálinkafesztivál

A pálinkafogyasztás kultúrájának elterjedéséhez járult hozzá az elmúlt 20 év során a Gyulai Pálinkafesztivál – mondta Görgényi Ernő polgármester a csütörtöki, városházán megtartott sajtótájékoztatón. 48 nap múlva, április 12. és 14. között, immáron jubileumi, 20. alkalommal rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, a Gyulai Pálinkafesztivált. A szállásadók visszajelzése alapján már most jelentős az érdeklődés a 3 napos rendezvényre, ahol Gyula a pálinka fővárosává lép elő.

Bora Imre fesztiváligazgató kiemelte, a 20 éves jubileumhoz kapcsolódva Gyula 20 néven limitált példányszámú, prémium minőségű pálinkával fognak megjelenni a helyi pálinkamanufaktúra jóvoltából. Megújult környezet várja majd a látogatókat, az eddig megszokott, a gyulai várat takaró nagy rendezvénysátor eltűnik. 20 ezer négyzetméteres rendezvényteret hoznak létre, melyet 2000 négyzetméteres gumiburkolattal fednek le.

A fesztiválon az ország több, mint 20 pálinka gyártójának több száz termékével ismerkedhetnek meg a látogatók. A tavalyi évhez hasonlóan folytatják az exkluzív gasztronómiai sorozatukat, melynek idén Szilva a konyhában lesz a címe.

A fesztivál kísérőrendezvényeként megrendezik az ország második legrangosabb ilyen jellegű megmérettetését, a Brillante – 2019 Pálinka és Párlat Versenyt, ahol hat kategóriában hirdetnek majd ki győztest.

Idén is elkészítik a Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkáját. A pálinka évente más gyümölcsből készül, 2019 a szilva éve. A pálinka mellett a magyar könnyűzenei élet képviselői is megjelennek, így fellép többek között a 20 éves Magna Cum Laude, Fenyő Miklós, valamint Rúzsa Magdi is.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …