2024. április 23., kedd
FONTOS

A KKV-k exporttevékenységét segítik

A fontosabb kamarai eseményekről, az előző évi tevékenységről, költségvetések végrehajtásáról is szó esett hétfőn, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi ülésén.

A megbeszélésen Dancsó József vezérigazgató-helyettes a Magyar Export- Import Bank és a Magyar Exporthitel Biztosító tevékenységéről tájékoztatta a megjelenteket, hiszen e két társaság számtalan szolgáltatást nyújt a kis- és középvállalkozások segítése, terjeszkedése érdekében. Ez akár 100 millió forintot is jelenthet akár folyószámla-, forgóeszköz- vagy fejlesztési hitel esetében is. Ehhez kapcsolódik az EXIM Bank tavaly megújított stratégiája, mely a kis- és középvállalkozások exporttevékenységére fektet hangsúlyt.

Orosz Tivadar elnök megjegyezte, a kereskedelmi és iparkamara ebben az évben a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatását helyezi előtérbe, például olyan szakmai tanácsadó programok létrehozásával, melyek elősegítik például az export növekedését. A hétfői ülésen javaslatot tettek az Év gyakorlati oktatója cím létrehozására is.

Az ülésen megtárgyalták az idei év programtervezetét és költségvetését is.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …