2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Kamarai elismeréseket adtak át a küldöttgyűlésen

A 2018-as és 2019-es év programtervét és költségvetési tervezetét is megvitatták kedden, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Küldöttgyűlésén. Orosz Tivadar elárulta, az előző év kiemelkedően eredményes volt a magyar gazdaság számára, hiszen 5%-os volt a gazdasági növekedés.

Hozzátette, kiemelkedő évet zárt a turisztika, illetve jelentős beruházásokat eszközöltek e téren. A keddi eseményen elismerték a megye legjobb vállalkozóit, kereskedőit és szolgáltatóit. Valamint kiosztották a két évente alapított Gyalog Sándor Emlékdíjat, melyet ez alkalommal Szabó Géza érdemelt ki több éves kamarai munkája elismeréseként.

Díjazták az Év Békés Megyei Kamarai Vállalkozóját, Bődi Jánost, aki közel 50 éves pályafutása során megalapította a ma már legrégebbi magyar családi tulajdonú társas építőipari magánvállalkozását.

Az Év Békés Megyei Ipari Vállalkozója címet a Royal Nyomda érdemelte ki. Balog Miklós ügyvezető tulajdonos 2001-ben, Gyulán hozta létre az összesen 10 főt foglalkoztató, öntapadó címkéket gyártó üzemét, melyet azóta folyamatosan próbál korszerűsíteni.

Vincze Jánosné Kisvendéglő a Hargitához nevű éttermével érdemelte ki az Év Békés Megyei Kereskedője, Szolgáltatója címet. Az étterem a magyar konyhán belül idézi a nagy hagyományokkal rendelkező erdélyi konyha ízeit.

Az Év Békés Megyei Kézműves Vállalkozója díjat Győri Árpád bádogosmester kapta, aki többek között a Gyulai Almásy Kastély fedését és bádogos munkáit végezte. Úgy fogalmazott, a munka szeretete és a tökéletességre való törekvés fontos minden generáció számára.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …