2021. január 26., kedd
FONTOS

2,5 milliárdos fejlesztés a Kner nyomdában

A napokban megkezdte a termelést a Marzek csoporthoz tartozó, békéscsabai Kner nyomda új gépe, mely a több, mint öt év alatt, összesen 2,5 milliárd forintból megvalósított beruházással a nagy múltú, megyeszékhelyi üzemet Közép-Európa egyik, legkorszerűbb termékeket előállító egységévé tette.

A fejlesztésekre persze nemcsak a város, hanem az egész nyomdász szakma büszke lehet, hiszen mint az átadást megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, ez a korszerű technológia immár nem követi, hanem irányt mutat az ágazat közép-európai szereplői számára.

A cégcsoport Békéscsaba mellett Ausztriában és az ukrajnai Dnyepropetrovszkban is komoly üzemmel rendelkezik. Néhány évvel ezelőtt a békéscsabai egységben előállított termékek mindössze 2 százaléka ment exportra, ez az arány most a 185 főt foglalkoztató gyárban 25 százalék. A tervek között az szerepel, hogy tovább erősítenek a külpiacokon, melyben nagy segítséget jelent az új, 2 millió eurós gép munkába állása.

A többek között ofszetnyomással, íves- és tekercses nyomtatással, címkék előállításával foglalkozó békéscsabai üzemben jelentős részt gyógyszeripari megrendeléseket teljesítenek. Az elmúlt bő 5 évben a szakembergárda létszámát 60 százalékkal bővítették. Az elkövetkező időszakban arra törekszenek, hogy növeljék a hatékonyságot, és erősítsék a dolgozók szaktudását.

Nézd meg összefoglaló videónkat!

Nézze meg ezt is:

Még ma is működnek a Gyulavári Mozi vetítőgépei

  Folytatódik a levéltár Mi otthonunk – a mi történeteink elnevezésű sorozata, melyben ez alkalommal …

Vélemény, hozzászólás?