2024. március 19., kedd
FONTOS

Bezárt két patika Gyulán

Bezárás, elbocsátások, pénzügyi csődhelyzet: ezek a hírek keringenek a városban a belvárosi és az Erkel patika bezárásának kapcsán. Értesüléseink szerint az üzemeltető cég közel 4,5 milliárdos tartozást halmozott fel.

Jó ideje egy tábla és zárt ajtó fogadja mindazokat, akik a Kossuth téri belvárosi, illetve a Kossuth utcai Erkel patikában szerették volna kiváltani receptjeiket. A bezárások kapcsán többen tudni vélték, hogy a patikákat üzemeltető Drogerimed Kft. csőd közeli helyzetbe került, és emiatt ellehetetlenült a működése. Megint mások a konkurencia kezét látták a bezárás mögött, de még elszámolási vitákról is lehetett hallani.

Megkerestük a két gyógyszertár vezetőjét, akik ugyan kameráink előtt nyilatkozni nem akartak, de annyit elmondtak, hogy a cég jelentős, több mint négy és fél milliárdos kintlévőséget halmoztak fel, ezért a gyógyszer-nagykereskedők leállították az áruszállítást. A gyógyszerhiány miatt viszont aggályossá vált a folyamatos és biztonságos betegellátás, ezért az ÁNTSZ törvényi kötelezettségénél fogva felfüggesztette a két gyógyszertár működési engedélyét.

Az üzemeltető Kft. vezetőit telefonon és e-mailen is kerestük, ez idáig azonban nem reagáltak.

Az egyik patika vezetője elmondta, jelenleg is próbálják konszolidálni a helyzetet, és amennyiben a szükséges dokumentumokat sikerül beszerezni, szeretnék újra kinyitni a gyógyszertárat. Erre azonban a legoptimálisabb esetben is csak három hét múlva kerülhet sor. Addig marad a bizonytalanság: az itt dolgozó több mint húsz ember állását, a betegek igényeit és a patikák jövőjét illetően. Reméljük, csak egy múló rosszullétről van szó.

További információkat talál videónkban.

Nézze meg ezt is:

Kapusoknak szerveztek szakmai konferenciát

  Oldott hangulat, ugyanakkor a szakmát érintő legfontosabb kérdések jellemezték a decemberben a Szent Gellért Fórumban megrendezett első …