2023. március 25., szombat
FONTOS

A mozgáskorlátozott igazolványokkal parkolókat ellenőrizték

Azt figyelték, hogy a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeken valóban mozgáskorlátozottak járművei, vagy az őket szállító autósok parkolnak-e, illetve azt, hogy a fizető övezetben mozgáskorlátozottaknak kiállított kártyával díjmentesen parkoló járművezetők valóban jogosultak-e a kedvezmény idénybevételére.

Reggel 8 óra és déli 12 óra között ezúttal a belvárosban, az Árpád sortól indulva egészen a Jókai utcáig ellenőrizték a parkoló kocsikat. Találtak olyan kártyát, amelyiknek a sorszáma nem szerepel a központi nyilvántartásban. Egy nőt pedig azért kellett előállítani, mert egyik hozzátartozója igazolványával parkolt, de a hozzátartozója nem volt vele. Tehát ugyan valódi, de más nevére szóló közokiratot használt. Ilyen esetben a rendőrség közokirat-hamisítás gyanúja miatt büntetőeljárást indít a jármű vezetője ellen. A Békéscsabai Rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyek rendeltetésszerű használata és az igazolványokkal történő visszaélések megelőzése érdekében a jövőben is végez ellenőrzéseket.

Nézze meg ezt is:

Változatos előadásokkal készül tavasszal a Gyulai Várszínház

  Változatos, több korosztályt megszólító előadásokkal készül márciusban és áprilisban a Gyulai Várszínház. Március 8-án …