2024. április 24., szerda
FONTOS

Átadták az Erkel szállót

 

Szerda délután hivatalosan is átadták a megújult Hunguest Hotel Erkel szállót.

A hivatalos sajtóanyag szerint 18 hónapos, de az ügyvezető elmondása szerint több mint négyéves munkálatok után szerda délután átadták a város negyedik négycsillagos szállodáját. Dr. Hüse István ügyvezető igazgató szerint az, hogy a decemberi nyitás helyett csak júniusban – pontosabban május másodikától próbaüzemmódban van a szálloda – nyitották ki a kapukat, nem jelent hatalmas bevételkiesést.

A 299 szobával és 9 lakosztállyal rendelkező Hunguest Hotel Erkel szálloda 2,5 milliárd forintból újult meg. Dr. Görgényi Ernő polgármester szerint a vendégeken túl azért is fontos volt, hogy újranyisson a szálloda, mert – közvetlen összeköttetése a Várfürdővel révén – nemcsak az idegenforgalmi adón, hanem a Várfürdő bevételén is komolyan meglátszott a szálló hiánya.

Oravecz Jánosné gazdasági igazgató bízik abban, hogy az eddigi „háromcsillagos vendégek” újra visszatérnek a szállodába, de reményei szerint a fő profil az új, négycsillagos, Dürer-szárny lesz.

Sokaknak szemet szúrt a városban a szálloda új külsője, mely egyes vélemények szerint nem illeszkedik korhűen a Várat körülvevő képbe. Az ügyvezető azonban úgy gondolja, kissé ugyan eklektikus, de ez a jövő, mely a változó várfürdővel kitűnően fog harmonizálni.

Az új szállodáról Galéria rovatunkban még több képet talál.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …