2024. március 29., péntek
FONTOS

Zöld utat kapott az Almásy-kastély

 

Szeptemberben már kész anyaggal kívánják benyújtani a pályázatot – derült ki a gyulai képviselő-testület csütörtök délutáni, rendkívüli ülésén.

Az Almásy-kastélyt érintő pályázat volt a fő napirendi pont Gyula Város Képviselő-testületén csütörtöki, rendkívüli ülésén. A grémium most arról döntött, hogy a várhatóan szeptemberben kiírásra kerülő pályázaton már startra kész állapotban álljon a kastély. Döntésével a testület választ adott arra a kérdésre, hogy átvegye-e a vagyonkezelői jogot és kulturális és közösségi célra használja-e az épületet a későbbiekben.

A Gyulai Városbarátok az ülésen aggályuknak adtak hangot, hiszen távol van még a szeptemberi pályázat lehetősége és mint ahogy Szalai György fogalmazott az ülésen, ha esetleg mégsem lenne pályázat, akkor:” pénz az ablakban.” Szalai képviselő az ülés utáni interjúban úgy nyilatkozott: “nem vagyunk szkeptikusak, hanem bízunk benne, hogy egy szép épülettel gazdagodik a város”.
A kastély mellett egy bő évtizedes vitás ügy végére is pont került az ülésen, ugyanis a Múlt és Jövő szobor várhatóan végleges helyére kerül augusztus 20-án a Kossuth téri kaszkád vízesés környékén.

További információk a videóban, képek a Galéria rovatban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …