2024. június 20., csütörtök
FONTOS

A jövőben erősödhet Gyula 9. helye

 

A békési fürdőváros már most népszerűbb, mint Szentendre, Veszprém vagy Esztergom. A helyi szakemberek optimisták, azt remélik, ez a szám a magasabb színvonalú szolgáltatások révén még jobb lesz.

Mint arról már hírt adtunk, a vendegvaro.hu portál szavazásra hívta fel Magyarország lakosságát, melynek végén Gyula olyan városokat előzött meg, melyek jóval egyszerűbben közelíthetők meg. A dobogós városok Sopron, Pécs és Eger lettek, Gyula a 9. helyen végzett.

A fürdőváros turisztikai hivatalának ügyvezetője szerint nagyon büszkének kell lennünk erre az eredményre, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet ez a szám jobb a későbbiekben. Komoróczki Aliz elmondta, hogy a Várfürdő egyeduralkodó szerepet játszik a Gyulára érkező vendégeknél mint úti cél.

Ezt csak megerősíteni tudta Gilicze Hédi, a Hunguest Hotel Erkel marketingigazgatója, aki kifejtette, hogy a szállóvendégek 99%-a a fürdő miatt érkezik hozzájuk.

– A TDM-szervezet megalakításával még gyorsabban tud fejlődni a város és remélhetőleg jövőre már előrébb lesz ezen a listán – ezt már Kiss József a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület elnöke nyilatkozta.

2010-ben Gyulán a vendégéjszakák száma alapján 240 000 turista szállt meg a városban. A közelmúltban megvalósult szállodafejlesztések és a gyulai apartmanok minőségének javulásának jóvoltából ez a szám 2011-ben még nőhet, hogy a város a következő szavazáson még közelebb kerülhessen a képzeletbeli dobogóhoz. Még több információt talál videónkban.

{vsig}galeria/turisztika{/vsig}

Nézze meg ezt is:

Elismerték a Harruckern pedagógusait

  A napokban a pedagógusokat ünnepelték a Harruckern János Szakképző iskolában. Az eseményen Görgényi Ernő …