2024. június 24., hétfő
FONTOS

Kommunikálni kell az idősekkel

Az időskori bűnmegelőzési jelzőrendszer volt a fókuszban a városháza dísztermében. A fő téma az időskori jelzőrendszer ismertetése volt, mellyel a szakemberek azt remélik, fel tudják hívni az idős emberek figyelmét arra, hogyan, kinek tudnak időben jelzéseket adni a bűnmegelőzés érdekében.

A gyermekvédelmi jelzőrendszer mintájára megvalósuló program nem azonos a technikai utat követő rendszerrel, ami komoly pénzbe kerül, itt inkább a közvetlen kommunikáció a cél, ami egyben nagyobb figyelmet biztosít az idősek felé. Telekné Furák Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője előadásában hangsúlyozta, akik olyan területen dolgoznak, ahol napi kapcsolatban vannak az idősekkel, hívják fel akár többször is a figyelmüket, mire kell nagyon vigyázni az idegenekkel kapcsolatban.

A rendezvényre az idősek otthonai, a mentőszolgálat, a tűzoltóság, a polgárőrség az egyházak és az orvosi szolgálat képviselői is meghívást kaptak, Gyula és a környéke kistérségeiből.

Bátkai Miklós rendőr őrnagy szerint az időskorú emberek életkori sajátosságaik miatt könnyebben esnek áldozatul a csalóknak, betörőknek, ezért náluk fokozottabb óvatosságra van szükség. A gyulai nyugdíjasok érdekvédelmi szervezetének elnöke, Kovács Ernő is fontosnak tartja az ilyen rendezvényeket, hiszen konkrét gyakorlati tanácsokat is kaphatnak a bűnmegelőzésről.

A témáról még többet megtudhat videónkból!

{vsig}galeria/bunmegelozes{/vsig}

Nézze meg ezt is:

Aradi könyvbemutatóval zárult Gyulán az Ünnepi Könyvhét

Arad, a név marad: ezt a címet viseli az a kötet, melyet csütörtök este az …