2024. április 19., péntek
FONTOS

Elindult a DELTA

Tehetséges fiatalok felkarolását vállalta fel a Dél-alföldi Talentum Akadémia.

Megkezdte működését a DELTA, azaz a Dél-alföldi Talentum Akadémia, ami egy három éves, nyári képzésekből és különböző nevelő szakmai életpálya modell kialakulását segítő programból és különböző rendezvényekből áll. A képzés gerincét a hétfő délután elinduló gyulai nyári akadémia alkotja, ahol a résztvevők öt napos képességfejlesztő és kulturális programsorozaton vehetnek részt. A rendezvény előtti sajtótájékoztatón megtudtuk: a tanulok kiválasztása egy speciális teszt segítségével történt meg. Barkász Sándor a DELTA alapítója elmondta, ezt a speciális tesztrendszert még Amerikában is használták, és ennek segítségével korán felmérhető, hogy ki milyen vezetői, innovatív képességekkel rendelkezik.

– Fontos az is, hogy a diákok az itt megszerzett tudást, tapasztalatot akár a város, akár a megye számára is hasznosíthassák – fogalmazott dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere -, hiszen ez lehet a hosszú távú megoldás arra, hogy az itt élő fiatalok ne vándoroljanak el.

Antal Zsolt programvezető elmondta, a DELTA feladata a tehetséges diákokban már meglévő, rejtett értékek felszínre hozása, illetve morális alapokra épülő, vezetői ismeretek megszerzése, továbbá a gyakorlati tapasztalatszerzés. A Dél-alföldi Talentum Akadémia, a Békés Megyei Önkormányzat és a Szeged-Csanádi Egyházmegye együttműködésének köszönhetően most olyan fiatalok is lehetőséghez juthatnak, akik egyébként elkallódhatnának. Az egy hetes képzés során a 63 diák számos előadás meghallgatása mellett kulturális programokon is részt vehet, melyben komoly és könnyűzenei koncertek is szerepelnek.

Nézze meg videónkat és képes beszámolónkat is!

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …