2024. április 20., szombat
FONTOS

Füvesítik a szeméttelepet

Kedd délelőtt hivatalosan is lezárták a gyulai hulladéktelep rekultivációját. A teljes költségen számolva 449 millió forintos beruházás révén Megyeri Sándor mérnöki és környezetgazdálkodási osztályvezető elmondása szerint a Dél-Alföldön elsőként valósult meg a 2005-ben bezárt hulladék lerakó rekultivációja.

Az 1970-es években létesített lerakóban először az akkor még gödrökkel szabdalt terület feltöltésére került sor, majd kialakultak a képeken látható dombok.

Daróczi László, Közüzemi Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, egy évtizedes folyamat végére értek el most, a gyulai szemetet ennek részeként már több éve Gyomaendrődre szállítják. Daróczi László ennek kapcsán érzékeltette az arányokat: az elszállított hulladék mennyiség mintegy 8 ezer tonna. Ehhez képest az el nem szállított zöldhulladék közel 5 ezer tonnára rúg. Az összegyűjtött, és hasznosításra továbbított szelektív hulladék pedig 300 tonna.

Az egykori szeméttelepet borító dombot füvesítették, majd 2000 cserjét és facsemetét ültetnek ki. Képes beszámolónkat lásd a Galéria rovatunkban!

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …