2024. április 25., csütörtök
FONTOS

„Kapafitnesz” pálinkával és kolbásszal

Népi élményekkel tarkított programot kínál a Gyulai Turisztikai Hivatal.

Különleges programmal indult a kedd reggel a turisztikai hivatal előtt, ahol Hunyadvári József invitáló szavaira újságírók, turisztikai szakemberek lovaskocsival látogattak ki a gyulai pálinka manufaktúrához, ahol a július elsejétől beinduló, úgynevezett „kapafitnesz” programon vehetnek részt mindazok a vendégek, akik saját tapasztalatot szeretnének szerezni az egykori paraszti élet mindennapjaiból.

A vendégeket már érkezéskor egy kupica pálinka várja, majd a manufaktúra területén található több hektáros gyümölcsösben próbálhatják ki a kapálást, ami igazi élményt nyújt – főleg azoknak, akiknek nem volt még a kezükben hasonló szerszám. A munka utáni megérdemelt pihenést egy hagyományőrző reggeli elfogyasztásával lehet eltölteni, miközben népi kvíz játékkal is szórakoztatják a részvevőket. Komoróczki Alíz, a helyi turisztikai hivatal vezetője elmondta, elsősorban a nagyvárosi vendégeket célozzák meg programjukkal.

Petrucza Zoltán, a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület alelnöke hangsúlyozta, abban a turizmusban érdekeltek szerint nagy az egyetértés, hogy az idelátogatóknak számos ilyen és ehhez hasonló programot kell kínálni, ami vonzóvá teszi városunkat és környékét.

A pálinka manufaktúra is csatlakozott a programhoz, amely több területen is kínál turisztikai élményeket a vendégeknek. Mint ahogy Nagy Ida, a kóstolóház vezetője fogalmazott, lesz még szalonnasütés és gasztrotúra is.

A kapafitnesz tehát elindult, most már csak abban kell bíznunk, sokan ki akarják próbálni milyen is volt eleink egy-egy kapálással eltöltött napja.

További érdekességek a videóban és a Galéria rovatban.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …