2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Kommunistázás a testületin

A feltételes kínai beruházás, zöldfelület-fejlesztési koncepció és a képviselők igazolatlan hiányának pénzmegvonással járó érvényesítése is a naprendek között szerepelt.

A nyári szünetet megelőző utolsó testületi ülésüket tartották a képviselők csütörtök délelőtt. Az interpellációk órájában Leel-Őssy Gábor a közelmúltban felröppent kínai beruházással kapcsolatban kérdezte a polgármestert: mekkora beruházásra számíthat Gyula városa az elvtársaktól? Dr. Görgényi Ernő annyit reagált, hogy még a tervezet nagyon korai fázisában van, nem mondhat egyelőre többet, de reméli, hogy a próbálkozás meghozza gyümölcsét.
A testület ellenszavazat nélkül támogatta Dézsi János igazgatói kinevezését a Mogyoróssy János Városi könyvtár élére.

Gyulán a húszas évektől kiemelkedő fontossággal bír a zöld területek nagysága. Torma Béla képviselő szerint nemcsak az országban, hanem Európában is páratlan a fürdőváros. Ennek megőrzése és a hagyomány továbbápolása miatt a testület elfogadott egy zöldfelület-fejlesztési koncepció aktualizálása című napirendet. A program szerint három ütemben történik majd a fejlesztés. Az első ütemben szerepel a Vár melletti fajátszótér rendbetétele.
A testület végül elfogadott egy önkormányzati rendeletet, amely szerint amennyiben a képviselő a tárgyhóban egy alkalommal előzetes bejelentés nélkül hiányzik a testületi ülésről, úgy a tárgyhónapot követő hónapra járó tiszteletdíjából 25 százalékos csökkentés lép életbe.

A testület legközelebb szeptemberben ül össze. Addig is nézze meg videónkat, és a Galéria rovatot, ahol még több képet talál.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …