2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Betörő az étteremben

Álmából felébresztett, szolgálaton kívüli rendőr csípte fülön a konyhában kutakodó férfit Békéscsabán. Az alezredes éjjel 3 óra előtt néhány perccel hallott üvegcsörömpölést az utcáról, és azonnal elindult utánanézni, mi történt. Kiderült, hogy a közeli étterembe törtek be. A gyanúsított valószínűleg már bánja, hogy besétált a rendőr utcájába. A férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állították.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője, dr. Márton Attila kedden éjjel olyan zajokra ébredt, mintha valahol az utcán kitörtek volna egy ablakot. Miután emeleti lakásának ablakból semmit sem látott, gyorsan felöltözött és elindult megnézni, mi történhetett. A ház közvetlen környezetében nyugalom volt, ezért elment egy másik irányba, de ekkor megszólalt egy riasztó. A közeli étteremtől jött a hang, az épület ajtaján és ablakain azonban nem volt rongálódás. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy valaki van bent, ezért az alezredes elkezdte körbejárni az épületet. Végül az épület hátsó fala és a terasz fala közötti sötét, szűk járaton át jutott el a konyha ablakáig, ahol a földön egy pár edzőcipőt és valamilyen ruhadarabot talált. Telefonjával megvilágította az ablakot és kiderült, hogy a szúnyoghálót feltépték, az ablakot pedig betörték. Ekkor hívta a rendőrség központi ügyeletét, és erősítést kért.

A közelben dolgozó kollégái azonban éppen akkor indultak el egy forgalmas úton történt halálos közlekedési baleset helyszínét biztosítani, és ezen kívül még több esemény is volt a városban, ezért nem tudtak azonnal a segítségére sietni. Az osztályvezető ezért úgy döntött, maga nézi meg, bent lehet-e még a betörő a konyhában. Az ablakon át a gyenge fényben látta, hogy kések és egyéb vágóeszközök vannak a helyiségben, ahonnan továbbra is zajok szűrődtek ki. Ekkorra már az ügyelet is küldött segítséget az elfogáshoz, így az alezredes két tiszthelyettes kollégájával és egy szakmai gyakorlatát töltő rendőr hallgatóval együtt mászott be az ablakon. A betörő az egyik hűtőláda mögé próbált elrejtőzni, de rátaláltak. A 34 éves férfit előállították és lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Ügyét gyorsított eljárásban dolgozták fel, így csütörtökön bíróság elé is állították. A Békéscsabai Városi Bíróság a lopás kísérlet miatt 300 óra közérdekű munkára ítélte, de itt még nem ért véget a története. Amint a tárgyalás végén szabadult az őrizetből, a bíróság épületéből újra előállították a rendőrségre. Időközben ugyanis kiderült, hogy három rendbeli lopással és egy rablás elkövetésével is gyanúsítható az egyébként korábban már vagyon elleni bűncselekményekért börtönbüntetésre ítélt, és tavaly nyáron szabadult férfi. Ezért a Békéscsabai Rendőrkapitányság csütörtökön délután ismét őrizetbe vette, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Nézze meg ezt is:

Hiányzó pótkerekek

  Egy rutinellenőrzésen buktak le a magyar autósok, akiknek járműveit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal …