2024. április 19., péntek
FONTOS

Javuló közlekedés a külterületen

A megunhatatlan nóta ezúttal a Törökzugi szőlők és a Bodoky major találkozásánál lévő zsilip mellett emelte az ünnep fényét. Az örömre az adott okot, hogy jobbá váltak a kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételei Észak-Törökzugból és Ajtósfalva felől indulva, így a tanyavilágban élők és a kiskerttulajdonosok a rossz idő beálltával sem feltétlenül kényszerülnek gumicsizmába.

Nyíri Mihály útja nap mint nap erre visz, így kérésünkre ő tolmácsolta a környékbeliek véleményét.
– Én a földemre járok ki nap mint nap, de sok gyerekes család is lakik erre, akik szintén nagy örömmel fogadták a beruházást – mondta Nyíri Mihály.
A körzethatárok tavalyi változása miatt két képviselő is érintett volt a 3,2 millió forintos projektben, hiszen azt Kónya István indította el, de a terület ma már Torma Bélához tartozik.
– Fontos beruházás volt ez az itt élők, itt közlekedők számára, hiszen így télen, vagy csapadékos, rossz időben is normális körülmények között közlekedhetnek – fogalmazott Torma Béla.
A gát tetején futó, 600 méter hosszú, kétsoros, lapokból álló járdaszakasz mellett helyenként szűkítő oszlopokat helyeznek el, hogy a quadosok ne hajtsanak fel a gátra, és tegyék tönkre a járdát. Még többet megtudhat videónkból.

{vsig}galeria/kozlekedes{/vsig}

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …