2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Visszaélések

A mozgáskorlátozott igazolványokkal parkolókat ellenőrizték Gyulán. A napokban két közös ellenőrzést is tartott a rendőrség és a közterület-felügyelet Gyulán.

Június 24-én és 28-án többek között azért is járták a belvárost, hogy a mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkoló autósoknál megvizsgálják, valóban jogosultak-e a kedvezmény igénybevételére. Ezúttal is akadtak olyanok, akik nem használhatták volna a díjmentességet biztosító okiratokat, mégsem váltottak jegyet.

Egy férfi például az élettársa tulajdonában lévő autóval közlekedett, és az édesanyja nevére kiállított igazolvánnyal állította le a kocsit úgy, hogy az édesanyja nem is volt ott. Tehát nem őt szállította. Egy hölgy pedig nagymamája mozgáskorlátozott kártyáját tette az általa használt kocsi szélvédője mögé. A rendőrök és a közterület-felügyelők látták, amint megáll, kiszáll az autóból, majd jegyváltás nélkül otthagyja a járművet. Körülbelül 20 perc elteltével ment vissza a parkolóba. Ekkor igazoltatták és kiderült, hogy a nagymama, akinek a kártyájával ingyen parkolt, nincs vele, kórházban van. A férfit és a fiatal hölgyet is előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra. A gyanú szerint valódi, de más nevére szóló közokiratot használtak, ezért közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …