2024. július 19., péntek
FONTOS

Egymás után hívták a mentőket és a tűzoltókat Békéscsabán

Közveszéllyel fenyegetőzőt vett őrizetbe a Békéscsabai Rendőrkapitányság kedden késő este. A 32 éves férfi a tűzoltóságot hívta és robbantást helyezett kilátásba. Társa a mentőknél tett valótlan bejelentést. Mindkettőjük ellen eljárás indult.

A 32 éves férfi este pár perccel háromnegyed 9 előtt tárcsázta a tűzoltók segélyhívóját. A hívást a békéscsabai parancsnokságon fogadták, ahonnan aztán rögtön értesítették a rendőrséget is. A férfi ugyanis azt mondta, hogy ha nem adnak neki másfél millió forintot, felrobbantja az egyik békéscsabai áruházat. Kiderült, hogy egy békéscsabai nyilvános fülkéből telefonált, ezért a közrendvédelmi járőrök a bejelentés után azonnal elindultak a fülkéhez, majd ellenőrizték azokat az utcákat is, amerre a telefonáló elindulhatott. Hamar elfogták a 32 éves férfit, aki kihallgatásakor elismerte, ő hívta a tűzoltókat, és fenyegetőzött robbantással. Vele volt 21 éves ismerőse is, aki közvetlenül előtte a mentőket hívta fel. Előadta, hogy az élettársa otthonukban vajúdik, ezért a szüléshez azonnali segítséget kér. A mentők csak a megjelölt helyszínre érve szembesültek azzal, hogy valótlan bejelentéssel van dolguk. A 21 éves fiatalember ellen a rendőrség szabálysértési eljárást indított. A valótlan bejelentésért akár 150 ezer forint pénzbírságot, illetve elzárást is kiszabhatnak rá. A tűzoltóknak telefonáló 32 éves férfit őrizetbe vették, és közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyet a gyanúsított mielőbbi bíróság elé állítása érdekében gyorsított eljárásban dolgozza fel. Amennyiben bűnösnek találják, a bíróság 2 évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti.

A férfiak egyébként mindkét hívás alkalmával bemutatkoztak, de nem a saját nevüket mondták a mentőknek és a tűzoltóknak. Egy közös ismerősük nevét használták, akivel korábban nézeteltérésük volt. Azt gondolták, hogy így gyanúba keverhetik az ismerőst, és megtéveszthetik a hatóságot.

Nézze meg ezt is:

Álságos portékák Gyulánál

  Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) …