2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Vége a protekcionizmusnak

Vége a protekcionizmus időszakának – jelentette ki a civil pályázatok számára kiírt pályázati rendszerrel összefüggésben Görgényi Ernő a kedd délelőtti sajtótájékoztatón. A polgármester beszámolt arról is, hogy nyert a Jókai utcai, kistérségi központ épületének felújítása.

Ne a városvezetés szelektáljon, legyen egy átlátható, nem protekcionizmusra épülő pályázati rendszer – idézte fel keddi sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő azokat az okokat, melyek miatt új alapokra helyezték a helyi civil szervezetek támogatását. A polgármester hangsúlyozta: fontosnak tartották elérni, hogy a civilek között legyen nyílt a verseny.

Görgényi Ernő egy sikeres pályázatról is beszámolt. Ennek köszönhetően felújítják a Jókai utca és az Apor tér sarkán lévő épületet. Itt jelenleg a gyulai kistérség egységes szociális és gyermekjóléti szolgálata működik. A Jókai utcában a nyílászárók cseréje mellett többek között leszigetelik a falat, akadálymentesítenek és kicserélik a padló burkolatát. A beruházás a tervek szerint még idén elkezdődik.

Részletek a videóban, a nyertes szervezetek névsora pedig itt.

 

{vsig}galeria/protko{/vsig}

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …