2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Felújítanák a Jókai utcai Máriás házat

Optimális esetben két év múlva már egy teljesen megújult múzeumként fogadhatja a látogatókat az Apor tér sarkán álló, úgynevezett Máriás ház, amely Gyula egyik legrégebbi épülete.

A városnak ugyanis stratégiai kérdés, hogy azt a turisztikai útvonalat, ami jelenleg a belvárosból indul, a várig szeretnék kitolni, egészen Németvárosig. A ház jelenleg olyan állapotban van, ami nem teszi lehetővé azt, hogy turisztikai látványosságként mutassák be. A város vezetése és a német kisebbségi önkormányzat most közös összefogással szeretné pályázati forrásból teljesen újjáépíteni az ingatlant, ezzel is bővítve a helyi értékek körét.

Az ezzel kapcsolatos helyszíni sajtótájékoztatón Gajda Róbert, a körzet képviselője elmondta, a város már beadott egy tervet, és hamarosan a pályázat is elkészül, hogy minél hamarabb elindulhasson a felújítás.

A megújulás mellett természetesen fontos, hogy az épületet tartalommal töltsék meg, erre a gyulai német kisebbségi önkormányzatnak több elképzelése van. – A múzeum és rendezvényterem mellett a hagyományőrzésben is fontos szerepet kapna az épület – fogalmazott Mittag Mónika, a Gyulai Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

Részleteket a videóban, további képeket pedig a Galéria rovatban talál.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …