2024. március 29., péntek
FONTOS

Kitüntetések a Semmelweis-napon

Érdekes kijelentést tett Farkas Zoltán megyei elnök a Pándy Kálmán kórházban megrendezett Semmelweis-napi ünnepsége: „Nem tudom, hogy a jövő évi Semmelweis-napon a megyei önkormányzat lesz-e még a kórház fenntartója!”

Így szólt az ominózus mondat, amivel az elnök nehezen félreérthető módon utalt arra, hogy egyelőre nem hivatalos információk szerint a kormányhivatal vehet át több megyei önkormányzati intézményt. – Egy biztos – fogalmazott a megyei elnök –, hozzon bármit a jövő, mindig meg kell felelni a saját magunk által felállított mércének. Farkas Zoltán ezután megköszönte az egészségügyi dolgozók áldozatos, nehéz és felelősségteljes munkáját. Az ünnepség a szokásos díjak és főigazgatói kinevezések kiosztásával folytatódott.

„Kórházért” kitüntetést kapott dr. Nagy Erzsébet, Birizdó Éva vezető ápoló és Cséffán Éva osztályvezető. N. Szabados-díjban részesült Rostás Tibor. Főigazgató főorvosi dicséretet kapott Takács Tímea. Ápolási igazgatói dicséretet vehetett át Bíróné Schultz Erzsébet ápoló, Nagyné Vígh Katalin asszisztens, Prókai Zita vezető ápoló, Szatmári Józsefné helyettes osztályvezető ápoló. Gazdasági igazgatói dicséretet idén Gróza Anna osztályvezető kapott. A szokásokhoz híven idén is a Semmelweis-napon került sor a főigazgatói kinevezésekre. Főorvosi kinevezésben részesült dr. Fekete Klára pszichiáter és dr. Tóth László sebész. Adjunktusi kinevezést kapott dr. Juhász Éva Katalin, dr. Novotny Gabriella, dr. Bánhegyi Róbert, dr. Dani Győző, dr. Sziklai György. Az ünnepség végén a kórház véradóit köszöntötték.

Részletek a videóban, további képek a Galéria rovatban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …