2024. április 16., kedd
FONTOS

Új CT a sürgősségin

 

Hiánypótló beruházás keretében adták át pénteken délután a Pándy Kálmán megyei kórházban azt a computer tomográfiás készüléket, amely annak a sürgősségi osztály fejlesztését célzó, 620 milliós projekt része. A 2009-ben kezdődött projekt tartalmaz átépítést, bővítést, korszerűsítést és műszerfejlesztést is, elősegítve az ellátás minőségi hatékonyságának növelését.

A most átadott berendezés értéke közel 200 millió forint és mai viszonylatban is modernnek számít. Dr. Kovács József főigazgató főorvos az átadó ünnepségen hangsúlyozta, ez azért fontos, mert jövőre már szívkatéterezésre is lehetőség lesz a kórházban, melyre ez a berendezés már alkalmas lesz, szemben az eddigi készülékekkel.

Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke köszöntő szavaiban kiemelte, meghatározó ez a nap mind a megye mind a kórház életében, hiszen egy olyan műszert sikerült átadni, amely nagy mértékben szolgálja a megye lakosságának egészségügyi ellátását.

Bár a készülék maximális üzemben fog működni hatékonyabban és gyorsabban, mint az eddigiek, néhány hetes várólista azonban ez után is lesz, de csak ha ezt a beteg állapota is indokolja, sürgős esetekben azonnal elvégzik a vizsgálatot.

Még több információ a videónkban!

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …