2024. április 24., szerda
FONTOS

Életmentés szolgálaton kívül

Az idei év első félévében 54 személy vetett véget önkezűleg az életének, azonban nem minden esetben történik így, hála néhány figyelmes és lelkiismeretes állampolgárnak.

Múlthét hétfőn este 19 óra előtt néhány perccel egy szolgálaton kívüli rendőr a kocsijával tartott hazafelé a hozzátartozójával együtt, amikor Békéscsabán az Orosházi vasúti felüljárón egy férfit láttak a korláton állva, arccal a vasúti pálya irányában. Egyértelműen látszott, hogy le akart ugrani. Megálltak és az elakadásjelző vészvillogó használata mellett segíteni próbáltak. Mikor a rendőr közelebb lépett, a személy kijelentette, hogy ne közelítsenek, mert öngyilkos akar lenni és leugrik. A rendőr próbálta szóval tartani és lebeszélni az ugrásról. Közben a közelébe ért, de a személy már a bal lábát felemelte és ugrás előtti helyzetben volt. A rendőr ekkor rávetette magát és a ruhájánál fogva a földre rántotta, amiben a fia is segítséget nyújtott. A férfi ki akart szabadulni a fogásból, de nem engedték neki, és telefonon hívták a rendőrséget és a mentőket. A mentő személyzete rendőri kísérettel kórházba szállította a még mindig ellenállást tanúsító 33 éves helyi férfit, aki orvosi segítséget kapott.

A rendőr és a fia szerencsére nem sérült meg, lélekjelenlétüknek és bátorságuknak köszönhetően egy ember életét mentették meg.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …