2024. március 29., péntek
FONTOS

Ha valaki nem mosolyog, még nem biztos, hogy rosszkedvű

 

A világ egyik legnagyobb műfogsorápolással foglalkozó cége volt egy egész napon át városunk vendége a fürdőben. A cég mobildoktor kamionja mindenkit várt, aki érintett a témában. Lehetőség nyílt szakmai tanácsadásra és a szakember rávilágított, hogy a saját fogak elvesztése után is van élet.

A skandináv országokban a mintegy 25-30 éve elkezdett, és azóta is szisztematikusan gyakorolt megelőző módszerek, a fogak megtartására irányuló törekvések sikerrel jártak. Ezekben az országokban az időskorú népesség nagy része is saját fogakkal rendelkezik. A 65 év körüli népességben a szájban lévő megtartott fogak száma 21-26 között van. Ezzel szemben Magyarországon a fogelvesztés olyan mértékű, hogy az 50 év feletti lakosság fele már fogsorviselésre szorul. A Gyulai Várfürdő, mint az egészség bástyája azonnal élt a felkínált lehetőséggel, hiszen mint megtudtuk Boros László Attila igazgatótól: a fürdő vendégeinek nagy százaléka abban a korban van, hogy érintett ebben a témában.

A szakember szerint egy műfogsor nagyjából 100 000 forintba kerül, míg egy fogimplantátum nagyjából foganként ugyanennyibe. Ez az egyetlen dolog, ami a műfogsor mellett szól. Mivel ezek az implantációs beavatkozások nem TB-támogatottak, marad a spórolás, vagy a fogmosás.

További információ videónkban, még több kép Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …