2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Megjelent a várszínház második lemeze

Kuriózumként és kordokumentumként jellemezte Gedeon József igazgató azt a gyulai várszínház gondozásában pár napja megjelent CD-t, melyet a tavalyi, Hommage á Erkel előadás műveiből állítottak össze. A kedd délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott: ez a teátrum második lemeze, melyet hosszú és alapos munka után, szinte napra pontosan a hangverseny bemutatója után egy évvel tárnak a nyilvánosság elé.

 

A kezdeményezéshez 24 Erkel-díjas zeneszerző kapcsolódott, 20-an új művel jelentkeztek. Gedeon József úgy értékelt a 300 példányban megjelenő lemez kapcsán, hogy sokan fogtak össze az ügy érdekében, és Erkel Ferenc személye volt a kovász, mely összehozta őket.

Az igazgató beszélt az elkövetkező napok programjairól is, kiemelve a grúz Rustaveli színház, illetve a dél-koreai Yohangza Theatre Company előadását Yang Jung Ung rendezésében.

A sajtótájékoztató előtt nem sokkal érkeztek Gyulára a koreai művészek, előadásukra tehát a fürdővárosba látogat Csung-Ha Szuh nagykövet is, a produkció előtt pedig hódmezővásárhelyi taekwon-do bemutatót láthat a publikum.

További információk a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …