2024. április 24., szerda
FONTOS

82 új munkahely Gyulán

Termelés nélkül képtelenség beindítani a gazdaság motorját, ezért elsősorban a termelő szféra támogatására koncentrál a kormány, amikor az Új Széchenyi Terv keretében segíti a mikro-, a kis- és a középvállalkozásokat – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitka szerdán, Gyulán.

Czomba Sándor, a gyulai székhelyű Fafém Bútor Zrt. támogatási szerződésének aláírási ünnepségén elmondta: a munkaerő-piaci alapból kiírt ötmilliárd forintos pályázaton azok a vállalkozások nyerhettek leginkább, illetve érhették el a legmagasabb támogatottsági arányt, amelyek hátrányos helyzetű régiókból pályáztak és az új munkahelyeket alapvetően a regisztrált álláskeresőkkel kívánták betölteni.

Békés megyében a minisztérium által februárban kiírt pályázaton 47 vállalkozás, csaknem 700 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el – közölte a megyei kormányhivatalhoz tartozó munkaügyi központ vezetője.

Nagy Ágnes hozzátette: a nyertes vállalkozóknak vállalniuk kellett, hogy két évig megőrzik a munkavállalói létszámot, s ennek alapján a megyében 393 új munkahelyet létesít a 47 sikerrel pályázó társaság.

Zsarnóczay László, a Gyulai Fafém Bútoripari Zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére közölte: az 1950-ben alakult szövetkezet jogutódjaként 247 millió forintos beruházást hajtanak végre a telephelyükön. A cég azért vág bele a fejlesztésbe, mert az utóbbi években dinamikusan növekedett a bútorexportjuk Németországba. Öt év alatt a tízszeresére növekedett, és elérte az ötmillió eurót a Németországba irányuló kiszállításaik értéke a tömör, keményfából készült étkezőgarnitúrákból és nappali bútorokból.

A cég árbevétele folyamatos nyereség mellett tavaly meghaladta a kétmilliárd forintot, s az idei évre már 2,5-2,6 milliárd forintot terveznek. A pályázat beadáskor 250 dolgozót foglalkoztató cég a beruházás befejezésekor, az idei év végére 320 alkalmazottal fog termelni – közölte az MTI.

Még több kép a Galéria rovatunkban, részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …