2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Madártetemmel volt tele az utastér

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai jövedéki ellenőrzést tartottak tegnap a 43. számú főúton, melynek során megállítottak egy román állampolgárságú férfi által vezetett szintén román honosságú járművet.

Az utas kérdésre elmondta, hogy bejelentendő jövedéki terméket nem hozott magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a jármű vizsgálata mellett döntöttek, melynek során az utastérben talált hűtőtáskákból előkerült összesen 385 példány – meggyvágó, pacsirta, fekete rigó, sárszalonka, citromsármány, énekes rigó, vörösbegy, nagy őrgébics, széncinege, tengelic, rozsdástorkú pityer, kenderike, zöldike, kékcinege, hamvas küllő, sárgafejű királyka, süvöltő, fenyőpinty, szőlőrigó – madártetem, melyek szállításához szükséges engedélyt bemutatni nem tudtak.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársának szakvéleménye alapján a madarak mindegyike védett fajhoz tartozik.

A pénzügyőrök a 4 millió forint eszmei értéket meghaladó madártetemet, valamint a román férfit a Makói Rendőrkapitányságnak átadta, ahol az utas ellen természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

{vsig}galeria/madar{/vsig}

Nézze meg ezt is:

Békés és Csongrád után Erdély felé nyit a DELTA (VIDEO)

Az esemény apropója az volt, hogy folytassák a korábban megkezdett képzést, és új tapasztalatokra tegyenek …