2024. április 16., kedd
FONTOS

Saját erőből újították fel a járdát a lakók

Harmonikaszó mellett ment a munka a Bodoky majorban, a vasúti sín túloldalán, ahol a helyben elő emberek saját erőből javítottak a közlekedési feltételeken. Korábban babakocsival alig lehetett elmenni, kerékpárral pedig az itt élők elmondása szerint kifejezetten balesetveszélyes volt a közlekedés.

– A munka a tanyasi és a kiskerttulajdonos emberek összefogásával zajlik. Pont úgy, ahogy ennek megvan a hagyománya is, hiszen nagyapáink is így építették a járdát, csak akkor salakoztak – mondta Nyíri Mihály.

Az itt lakók büszkék arra, hogy összetartóak, a baráti főzések mellett viszont a munkát is közösen csinálják. Mindezt hamarosan hivatalos keretek között is művelhetik.

– Szeretnénk létrehozni a Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesületét, mely a város környékén élő, közlekedő embereket segítené – tudatta Komlósi Erzsébet. Mindezzel azt szeretnék elérni, hogy önkormányzati segítség nélkül, az egymásra utalt embereket összefogva érjenek el eredményeket.

– Követendő az a példa, amit ezek az emberek mutatnak a városlakók számára. Önerőből, egy délelőtt alatt meg tudtak csinálni úgy egy járdaszakaszt, hogy az ismét jól járható – hangsúlyozta Balogh Lajos, önkormányzati képviselő. A közösségi munkában részt vevők úgy tervezik, nem állnak meg, hanem folyamatosan javítani fognak környezetükön.

Még több képet talál Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …