2024. április 14., vasárnap
FONTOS

Romániai rendőrök Gyula utcáin

Mától augusztus 18-ig két, határon túl szolgáló rendőr járőrözik majd Gyula fontosabb közterületein – jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón Tótka Bálint, a Gyulai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztályvezetője. Az alezredes hangsúlyozta, a magyar és a román fél jó kapcsolatot ápol, ennek jegyében immár harmadik alkalommal tölt Gyulán hosszabb időt Arad megyei járőrpár. Ugyanezen idő alatt Aradon és Kisiratoson magyar rendőrök teljesítenek szolgálatot.

– A közös munka célja elsősorban a megelőzés, illetve a kapcsolattartás a Románia területéről ide látogató turistákkal – mondta Tótka Bálint. A határon túli járőrpár elsősorban ott fog szolgálni, ahol nagyobb számban jelennek meg a romániai vendégek.

Azt már Albert István, a megyei főkapitányság sajtószóvivője tette hozzá, hogy a romániai rendőrök itt, illetve a magyar rendőrök odaát nem rendelkeznek intézkedési jogosultsággal, munkájuk jelentőségét leginkább az adja, hogy minden ország állampolgárai nagyobb bizalommal fordulnak a saját rendőreik felé.

A Gyulai Várfürdőben immár több, mint 10 éve, hogy működik a strandrendőri szolgálat, itt a rendőrök könnyített egyenruhában teljesítenek szolgálatot a fürdő nyitva tartási ideje alatt.

{vsig}galeria/roman-rendor{/vsig}

Nézze meg ezt is:

Az idén is megrendezik a Háromváros Kerékpáros Fesztivált

  Május utolsó hétvégéjén ismét megrendezi a Háromváros Kerékpáros Fesztivált Gyula, Békéscsaba és Békés, jelentette …