2024. április 19., péntek
FONTOS

Az oslói és utoyai merényletek áldozataira emlékeztek Békéscsabán

 

Laila Kind Rönnholm: Ha egy emberben ennyi gyűlölet van, akkor gondoljunk arra, hogy mi mindannyian mennyi szeretet tudunk mutatni.

Edvard Grieg norvég zeneszerző zenéjével kezdődött a megemlékezés az oslói és utoyai merényletek áldozatairól hétfő este a Békéscsabán az Ibsen-háznál, Békés megye önkormányzatának szervezésében. Az egész világot megrázó, július 22-i eseményekre emlékezve Farkas Zoltán megyei elnök azt mondta, hogy a felfoghatatlan és a döbbenet a két jelző, amely az ember eszébe jut, ha arra napra gondol.

Az eseményen részt vett Laila Kind Rönnholm, a Norvég Királyi Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, aki elmondta, hogy a tragédiát legjobban egy norvég diák Twitter-bejegyzésében írta le, amely így szól: Ha egy emberben ennyi gyűlölet van, akkor gondoljunk arra, hogy mi mindannyian mennyi szeretet tudunk mutatni. A közel 600 milliós norvég támogatásból megépülő Ibsen-ház udvarán Aradi András Péter békéscsabai evangélikus lelkész közös imával emlékezett meg az áldozatokról.

A Norvég Királyi Nagykövetség ideiglenes ügyvivője a Gyula Tv kérdésére elmondta, az utóbbi napokban a skandináv ország hihetetlen összetartásról tett tanúbizonyságot. Az esemény végén a résztvevők Henrik Ibsen szobránál helyezték el az együttérzés gyertyáit.

További képek a galériában, részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …