2024. április 19., péntek
FONTOS

Európai színvonalú kirendeltség

Közel nyolcvan millió forintos beruházás keretében valósulhatott meg az a felújítás, melynek köszönhetően átadták a megyei munkaügyi központ békési kirendeltségét.

A költségek közel fele – mintegy harmincötmillió forint -, hazai forrás, a többi pedig uniós támogatás segítségével állt rendelkezésre. Az újjáépítésnek köszönhetően európai színvonalú, ügyfélbarát szolgáltatással várják a munkaügyi központ dolgozói az álláskereső, nemcsak békési, hanem néhány környékbeli település lakosait is. A modernizáció már 2004-ben elkezdődött, mely az infrastruktúrát és a szolgáltatásokat is érinti. A szalagot Erdős Norbert kormánybiztos és Izsó Gábor polgármester vágta át. Az átadáson jelenlévő Bálint István, a Foglalkoztatási Hivatal főigazgató-helyettese rámutatott, nagyon fontos számukra, hogy a hivatali szolgáltatásokat minél magasabb színvonalon tudják biztosítani az ügyfelek számára, melyhez a mostani beruházás is nagyban hozzájárult.

Bár megyénk az egyik leghátrányosabb térség a munkanélküliséget illetően, ennek ellenére a tavalyi évhez képest két százalékkal csökkent a munkanélküliség Békésen. Ha a most átadott beruházás nem is oldja a meg a foglalkoztatási gondokat a városban, mindenképpen komfortosabb körülményeket biztosít az álláskeresőknek.

További képek a galériában, részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …