2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Európa legjobbjai Gyulán

 

Az agility sportot senkinek nem kell bemutatni. Azt viszont már csak kevesen tudják, hogy a sportnak az ifjúsági ága csupán 2001-nem jött létre.

Ezért is hatalmas büszkeség a gyulaiaknak, hogy 2009 után idén ismét – összességében harmadszor – a fürdővárosban vannak Európa legjobb kutyás fiataljai. Az egész hétvégén át zajló sportesemény színvonalát a sportág csúcs bírója – aki már másodszor vezet versenyt Gyulán –  Rick Molenkamp foglalta össze: – Nagyon jók a versenyzők, nagyon magas színvonalon sportolnak. Összességében nagyon jól érzem magam a fiatalokkal.

Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidő Sport Klub elnöke igen büszke arra, hogy nem csak az agilitys társadalom egy szűk rétege, hanem Európa színe-java Gyulára utazott: – 6 ország 113 versenyzője mérkőzik meg egymással. Ottjártunkkor éppen a médium junior kategória eredményhirdetése zajlott. A legerősebbek ebben a kategóriában a cseh nemzet bizonyult, ugyanis a dobogó mindhárom fokára cseh lány állt fel. Vasárnap 17 óráig minden kutyabarátot tárt karokkal várnak a sportcsarnokban Európa legjobb kutyásai.

Részletek a videóban, a csütörtöki felvonulásról készített felvételek a Kommentár Nélkül rovatban.

Még több képet talál Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …