2024. április 20., szombat
FONTOS

Rájártak a perselypénzre

Nem először lopott a békéscsabai katolikus templom perselyéből az a férfi, akit vasárnap vett őrizetbe a Békéscsabai Rendőrkapitányság. Ráadásul a 23 éves tápiószőlősi fiatalemberről kiderült, hogy a Ceglédi Városi Bíróság is elfogatóparancsot adott ki ellene. Ezúttal üzletszerűen, folytatólagosan szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

A férfi tápiószőlősön él, és vasárnap élettársával vonattal jött Békéscsabára. A vasútállomástól autóbusszal a Szent István térre, a katolikus templomhoz mentek, majd a templom előterében lévő perselyből ragasztós papírral és zsinór segítségével kivettek háromezer forintot. Eközben azonban a templomból értesítették a rendőrséget, ugyanis már júliusban lopásra gyanakodtak. Akkor a plébános megnézte a templom bejáratánál működő biztonsági kamera felvételeit, és felkereste a városi rendőrkapitányságot. A felvételeken ugyanis azt látta, hogy négy egymást követő vasárnap egy férfi a társaságában lévő nő takarásában hosszasan áll a persely mellett. Azt nem lehetett látni, hogy mit csinál, ezért a plébános tanácsot kért a nyomozóktól. Megbeszélték, hogy ha valóban tolvajról van szó, hogyan lehetne tetten érni, illetve azt, hogy ha újra megjelenik a két ismeretlen a templomban, azonnal jelzik a kapitányságnak. Így is történt, augusztus 7-én, vasárnap kora délután a férfi és a nő ismét megjelentek a templomban, ahol igazoltatták őket. Kiderült, hogy nem sokkal az intézkedés előtt a fiatalember 3 000 forintot vett ki a perselyből. A bankjegyeket megtalálták nála, és ezek sorszáma megegyezett a perselybe bedobott pénzek előzetesen feljegyzett sorszámával. A férfi tehát nehezen tudta volna letagadni a lopást, ráadásul ténykedését kamera is rögzítette. Kihallgatásakor elismerte azt is, hogy júliusban háromszor vett ki pénzt a békéscsabai templom perselyéből, összesen 7000 forintot vitt el.

A 23 éves tápiószőlősi férfi őrizetben van, a Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat ellene eljárást.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …