2024. április 19., péntek
FONTOS

Nagy Ferenc az új nyugdíj-biztosítási igazgató

 

42 éves közszolgálat után vonul nyugdíjba a kormányhivatal nyugdíj-biztosítási igazgatóságának az éléről az 1950-ben, Kevermesen született, pályáját tb ellenőrként kezdő dr. Vízhányó Mihály. A hírt csütörtökön, Békéscsabán jelentette be Erdős Norbert kormánymegbízott, bemutatva az új vezetőt, a vállalkozói szférából érkező Nagy Ferencet.

A távozó igazgató gyakorlatilag végigjárta a hivatali ranglétrát, 1979-től már osztályvezetőként dolgozott, később jogi diplomát szerzett, majd 1993-tól igazgatóként tevékenykedett.

Az új vezető azt mondta, nincs ilyen szép életútja, mint elődjének, de örülne, ha innen mehetne majd nyugdíjba. A 49 éves, közgazda a közigazgatásban ugyan csak egy évet töltött, azt is pályája elején, de élelmiszer feldolgozó cégeknél gazdasági és pénzügyi vezetőként tevékenykedett, az utóbbi 10 évben Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben.

Erdős Norbert kormánymegbízott hangsúlyozta, a nyugdíjbiztosító a kormányhivatal egyik legjelentősebb szakigazgatása szerve. Úgy fogalmazott, nemcsak azért van ez így, mert sokan dolgoznak itt, hanem azért is, mert ez az a szervezet, ahova előbb-utóbb mindenki elérkezik. A magánnyugdíjpénztárakból visszalépő állampolgárok többletmunkát jelentenek az igazgatóságnak, ennek ellenére létszámbővítés nem történt. Mint Erdős Norbert elmondta, viszont ez az egyetlen szakigazgatási szerv, ahonnan ha valaki nyugdíjba megy, azonnal vesznek fel a helyére egy másik embert.

Még több információt talál videónkban.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …