2024. április 19., péntek
FONTOS

Vádemelést javasol a rendőrség

Emberölés, emberölés előkészülete és erőszakos közösülés kísérlete vádemelést javasol a rendőrség a battonyai férfi ellen.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság korábban már tájékoztatta a sajtót arról, hogy a főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2010. augusztus 25-én emberölés bűntett előkészülete és erőszakos közösülés bűntett kísérlete miatt őrizetbe vett egy akkor 43 éves battonyai lakost. A férfi aznap a délelőtti órákban Battonyán, egy állattartó telepen bántalmazott és megkötözött egy 17 éves lányt, akit arra akart kényszeríteni, hogy közösüljön vele. A nyomozás adatai szerint ezt követően meg akarta ölni a sértettet. Az emberölést és az erőszakos közösülést egy arra járó battonyai férfi akadályozta meg, határozott fellépésével megmentette a sértett életét. A férfinak bátorságáért a főkapitányság vezetése korábban a sajtó képviselőinek jelenlétében mondott köszönetet.

A nyomozás kiszélesítése során megállapítást nyert, hogy az elkövető – akit korábban már emberölés miatt jogerősen elítéltek – anyagi ellenszolgáltatásért cserébe rendszeresen szexuális kapcsolatban állt egy 26 éves battonyai nővel. A nő 2010 nyara óta nem adott életjelet magáról, ezért eltűnt személyként kereste a rendőrség. Az eljárás során azonban kiderült, hogy a nőt még 2010 nyarán egy szexuális aktus közben a férfi megfojtotta. Holttestét a családi háza udvarán elásta, melyet az ott tartott helyszíni szemle során megtaláltak.

Az azóta is előzetes letartóztatásban lévő elkövetővel szemben a nyomozást a főkapitányság bűnügyi osztálya befejezte, és emberölés bűntette, emberölés bűntett előkészülete valamint erőszakos közösülés bűntett kísérlete miatt az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Békés Megyei Főügyészségnek.

Nézze meg ezt is:

Hiányzó pótkerekek

  Egy rutinellenőrzésen buktak le a magyar autósok, akiknek járműveit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal …