2024. július 21., vasárnap
FONTOS

Önkormányzati boltokra pályáznak

Tanyasi termékeket árusító önkormányzati boltokra és az ehhez szükséges eszközökre nyújt be pályázatot Gyula – jelentette be a kedd délelőtti, városházi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester.  A kiírás szerint nem csak az önkormányzat, hanem őstermelők, családi gazdálkodók, kistérségi társulások és tanyagondnoki szervezetek is megpróbálhatnak ezen az úton forrásokhoz jutni. Erre országosan 825 millió forintos keretet biztosított a minisztérium.

A tanyafejlesztési pályázatról csütörtökön lakossági fórumot is tartanak Gyulán, ahol az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a pályázat menetéről, amire a szűkösnek tűnő, egy hónapos határidő miatt szükség is lehet. A polgármester a közelgő iskolakezdés kapcsán beszélt egy másik pályázatról is. A helyi iskolákban összesen 60 millió forint értékű informatikai felszerelés, ezen belül 59 számítógép segíti a diákok felkészülését.

Dr. Kovács Tamás arról a jótékonysági koncertről beszélt, melynek a bevételét egy leukémiás kislány gyógykezelésére ajánlják fel. A szombat esti, a várban megrendezendő koncertre 1000 forint a belépő, a fellépők a Peep Bo!, a Like Hendrix és a Tomball lesznek.

A Kulturális Rendezvényszervező és Nonprofit Kft részéről Szabóné Katona Katalin ügyvezető ismertette a szeptember másodikai programokat. E napon az 1566-os eseményekre, Gyula várának elestére emlékező rendezvények lesznek a történelmi környezetben.

Egy nappal később a Magyar Mese Ünnepét rendezik itt. Illikné Kukla Ildikó elmondta, hogy nem kevesebb, mint 190 író küldött összesen 450 pályaművet a Kárpát-medence mellett Németországból és az Egyesült Államokból. Ezekből a dévai Corvin kiadó állított össze egy könyvet, melybe végül 64 író munkája került be.

Bagyinszki Zoltán, az önkormányzat kulturális osztályának munkatársa egy új városi portálról, a gyulaanno.hu-ról beszélt, ahol jelenleg 450 régi kép található. Mint mondta, a cél egy éven belül több ezer, 10 ezer képet begyűjteni a lakosság segítségével.

Nézze meg videónkat és képgalériánkat is!

Nézze meg ezt is:

Négy fotóklub állított ki a Szent Miklós parkban

  Tűz és Víz címmel két magyarországi és két romániai fotóklubnak nyílt szabadtéri kiállítása a …