2024. július 15., hétfő
FONTOS

2 millió forintos lopás Gyulán

 

2 millió forintos lopásról érkezett bejelentés a Gyulai Rendőrkapitányságra kedden 11 óra előtt néhány perccel. A járőrök a helyszínre vonultak, ahol azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást.

A bejelentő elmondta, hogy aznap délelőtt egy másik albérletbe akart átköltözni és egy ismerőse segített neki pakolni. Közben a szemétszállítóra vártak, de mivel nem jött, ezért mindketten elindultak reggelit venni. A férfi út közben visszafordult, hogy ellenőrizze, meg vannak-e az értékei, de a táskájában már csak a pénze hűlt helyét találta és akkor tette a bejelentését.

Az intézkedés során adat merült fel arra vonatkozóan, hogy a bűncselekményt az a nő követhette el, aki a bejelentőnél segédkezett, ezért a rendőrök keresni kezdték. Kis idő múlva egy italkimérőben találták meg, a férjével együtt. A csomagjuk átvizsgálásakor 110 000 forint került elő, amivel nem tudtak elszámolni. Ekkor már a nő elismerte, hogy ő vette el a pénzt, amelynek nagy részét a férje segítségével az anyósa házában rejtettek el. A házkutatás alkalmával a nyári konyhában tárolt mikrohullámú sütőből előkerült a pénz, amelyet a nyomozók lefoglaltak.

A rendőrök mindkét személyt előállították, majd a nőt lopás bűntett-, a férjét pedig bűnpártolás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, akik elismerték a cselekményüket. Vallomásukban elmondták, hogy a hiányzó 30.000 forintból egy korábbi tartozásukat egyenlítették ki.  A rendőrök a lefoglalt készpénzt visszaadták a tulajdonosának. A Gyulai Rendőrkapitányság a nyomozást gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében folytatja le – tájékoztatott Albert István, a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Nézze meg ezt is:

Az 1956-ban Gyuláról elmenekült Lindenberger János látogatott a fürdővárosba

  A fürdővárosba látogatott családjával az 1956-ban, 17 évesen Gyuláról elmenekült Lindenberger János. Az utazás …