2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Hétvégéig biztosan marad a kánikula

42 fokot mutatott a Kossuth téri óra szerda kora délután. Békéscsabán már vizet osztanak, aki tud, árnyékba, hűvös helyre húzódik. Az egész országban hármas fokú riasztás van érvényben, holnap várhatóan tovább emelkedik a hőmérséklet.

Az országos tiszti főorvos szerdától péntekig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére. Erre akkor szokott sor kerülni, ha a napi átlaghőmérséklet tartósan 27 fok felé emelkedik.

– Ilyenkor elsősorban a folyadékbevitelre kell fokozottan ügyelni, napi három liter, lehetőleg víz vagy ásványvíz szükséges ilyenkor a szervezet számára. Az idős beteg emberek pedig lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban – nyilatkozta érdeklődésünkre dr. Kövesdi József, a megyei kórház mb. orvos igazgatója. Emellett figyeljünk arra is, hogy a gyerekek ne tartózkodjanak hosszabb ideig a napon, mert ők fokozottan érzékenyek az erős napsugárzásra.

Amint dr. Sárosi Tamás, helyettes megyei tiszti főorvos elmondta, ilyenkor a tájékoztatás a legfontosabb feladat az érintett szervezetek számára, és az időjárás függvényében a hőségriadót meg is hosszabbíthatják.

Sokan szeretnek ilyenkor a Kossuth téri szökőkutaknál hűsölni, de a Közüzemi Kft. főmérnöke, Balogh András óvatosságra int ez ügyben, hiszen a fertőtlenítés során használt anyagok egyesek bőrére rossz hatással lehetnek.

Hogy miért nem érdemes még a szökőkútban fürdeni, kiderül a videóból. Még több képet talál galéria rovatunkban!

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …