2023. június 8., csütörtök
FONTOS

Elbocsátásokkal járhat az államosítás

– Sok emberről lemond Magyarországon a kormány – jelentette ki pénteki, békéscsabai sajtótájékoztatóján Varga Zoltán. A Magyar Szocialista Párt Békés megyei elnöke példaként több bajban lévő társadalmi csoportot és elhibázott intézkedést nevesített.

{vsig}galeria/vargamaszop{/vsig}

A Bajnai-kormány önkormányzati minisztere bírálta a devizahitelesek helyzetének kezelését, mert a futamidő kitolása azt jelenti, hogy még öreg korukban is ezt a hitelt fizetik vissza.

A szocialista politikus bírálta a munka törvénykönyvének módosítását is, hangsúlyozva, hogy az a munkavállalók számára komoly hátrányt hoz.

Varga Zoltán arról is beszélt, hogy a rokkant nyugdíj átalakítása sokakat létbizonytalanságba sodorhat. A volt önkormányzati tárcavezető az önkormányzati intézmények állami kézbe vételével kapcsolatban megjegyezte, a helyi vezetők nem gondolhatják komolyan, hogy az állam nem fog forrásokat elvonni az önkormányzatoktól. Meglátása szerint az állam az egyszerűbb utat választotta a centralizálással, ennek a következményei azonban komoly elbocsátások lesznek.

Nézze meg videónkat is!

Nézze meg ezt is:

Sok programot kínál Gyulán az Ünnepi könyvhét

Csütörtök délután kezdődnek Gyulán az Ünnepi könyvhét programjai, a fürdővárosban idén sok eseménnyel várják a …