2024. március 29., péntek
FONTOS

Pályáznának a tanyasiak

 

Az önkormányzatok, kistérségi társulások és tanyagondnoki szervezetek mellett a családi gazdálkodók és az őstermelők is pályázhatnak a vidékfejlesztési minisztérium Tanyafejlesztési Programjára. A témában csütörtök késő délután kezdődött fórum a gyulai városházán.

{vsig}galeria/tanya1{/vsig}

Molnár Csaba, a Városfejlesztési Kft. cégvezetője elmondta, többek között gazdasági épületek korszerűsítésére, megújuló energiával való ellátására, karámok, állattartó telepek kialakítására lehet pályázni.

Alt Norbert alpolgármester úgy fogalmazott, hogy országosan csekélynek mondható ez a 825 millió forint, amire be lehet nyújtani a pályázatokat, ráadásul az elbírálás is beérkezési sorrendben történik. Így aki gyors, nagyobb eséllyel nyer.

A résztvevők közül Bogár István úgy nyilatkozott, nagy szükség van ilyen pályázatokra, az ő tanyája környékén egy olyan útra volna nagy szükség, mely rossz időben is jól járható. Hangsúlyozta, sok más mellett az értékesítés is komoly gondot okoz.

A pályázatból az önkormányzat sem akar kimaradni, mint arról korábban beszámoltunk, a város tanyasi termékeket áruló boltokat szeretne tető alá hozni.

Nézze meg videónkat is.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …