2024. április 19., péntek
FONTOS

A fogyasztás nem lehet fontosabb a takarékosságnál

Háromnapos konferenciára szólították a Kárpát-medence fiatal közgazdászait csütörtök délutántól. Egy 1989-es közgazdász vándorgyűlés továbbgondolásaként született meg az ötlet, hogy testet öltsön a Kárpát-medencei fiatal közgazdászokat előadások és kötetlen beszélgetések formájában egymáshoz közelebb hozó konferencia.

A találkozó kiemelt célja a Kárpát-medencei térség gazdasági potenciáljának megismertetése, a résztvevők és a szervezésben együttműködő magyar közgazdász szervezetek szakmai, civil és tudományos kapcsolatrendszerének erősítése, valamint sikeres vállalkozások, jó gyakorlatok bemutatása a hallgatóság számára.

Domokos László, az Állami Számvivőszék elnöke  szerint nem a határok számítanak, hanem a cél, a közös cél. Mint mondta, egy hajóban ülünk. H. Kovács Judit, Békés megye alelnöke szerint, különös jelentősége van, hogy több országból érkeztek a részvevők, viszont a gazdasági problémák hasonlóak. Baranyi Emese Szabadkáról érkezett. Mint mondta, nekik közgazdászoknak igencsak komoly napi munkát okoz, hogy segítsék az ország kilábalását a válságból és legalább az uniós csatlakozáshoz elégséges szintre felhozni, de úgy gondolja, Szerbia jó úton jár.

Kádár Béla közgazdász, akadémikus kifejtette, hogy az utóbbi 30 évben egy olyan gazdaságpolitikai folyamat ment végbe, különösen az Európai Unió országaiban, amely gyökeresen megváltoztatta a régebben jól működő értékrendszert. A fogyasztás nem lehet fontosabb mint a takarékosság. A részvevők különösen fontosnak érezték a kapcsolatépítést és a nemzeti összetartozást, így az előadások után ellátogattak a várhoz, megemlékezve annak elestének 445. évfordulójáról.

További részletek a videóban, még több kép a Galéria rovatban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …