2024. április 19., péntek
FONTOS

Fejlesztések a Kálváriánál

Még korábban nyújtott be pályázatot a város a Kálvária domb melletti területre. Ennek keretében egyéb infrastrukturális fejlesztések mellett parkot szerettek volna létrehozni. Ezt a projektet azonban a döntéshozók nem támogatták, így újra kellett gondolni a fejlesztés és a források előteremtésének a módját.

Galbács Mihály alpolgármester, körzeti képviselő a legnagyobb jelentőségűnek a rendezési tervben is szereplő park megvalósítását tartja. A domb melletti területre elképzelt parkon egyelőre egy útalappal, később úttal biztosítanák az átjárást.

Mindezek mellett a városhoz tartozik több olyan, a domb mellet elterülő terület, melynek a hasznosítása ugyan szorosan nem kapcsolódik a Kálváriához, de a táj mégis új arculatot ölthet általuk. A képen látható, jelenleg legelőnek használt földre várhatóan ősszel ültetnek őshonos gyümölcsfákat. A környék megközelítése már megoldott, hiszen a közelmúltban készült el mintegy 6 millió forintból az új út, mely egyelőre a dombig vezet. Az alpolgármester hangsúlyozta, a munkálatok szempontjából nagy jelentősége volt, hogy a helyben élők évekkel ezelőtt egy komoly útalapot alakítottak ki itt.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …